Bewust bezig zijn

Onderzoek en ontwikkeling

GDW GROUP

Ontwerp met uiterste precisie.

Bij GDW volgen we een aanpak van ongekende precisie bij het ontwerpen van elke nieuwe trekhaak. Voor elk nieuw voertuigmodel meten en tekenen we het eerste prototype. Dit vergt nauwkeurig werk, maar het resultaat is een trekhaak die perfect past op het specifieke voertuig, met een moeiteloze en esthetische montage.

De perfecte pasvorm

Waar mogelijk vermijden we elke vorm van insnijding in de bumper. Omdat elke trekhaak is ontworpen voor een specifiek voertuig, zal de vorm automatisch perfect zijn. Elke nieuwe trekhaak wordt onderworpen aan uitgebreide duurzaamheidstesten gedurende 3 dagen en nachten, waarbij ten minste 2 miljoen plotselinge en abrupte bewegingen worden gesimuleerd.

Onze trekhaakontwerpen ontvangen pas goedkeuring van de TÜV- keuringsinstantie na deze intensieve tests.

Onderzoek en ontwikkeling

Alles onder controle

Onze geïntegreerde ontwerpafdeling, bestaande uit ingenieurs en kalibreerders, zorgt ervoor dat een geschikte trekhaak binnen enkele weken na de introductie van elk nieuw voertuigmodel op de markt kan worden geleverd.

Elke trekhaak wordt ook geleverd met een montagehandleiding met duidelijke pictogrammen die specifiek zijn ontworpen voor elk model voertuig.

Exact meten voor een specifiek prototype

Onze Research & Development specialisten ontwerpen een unieke trekhaak voor elk voertuig, waarbij elk ontwerp in 3D wordt getekend.

De ingenieurs bij GDW waarborgen optimale sterkte voor elk model.

Voor elk nieuw model wordt het prototype ontwikkeld en aangepast op het voertuig zelf. Deze geïntegreerde benadering is de enige garantie voor een hoogwaardige trekhaak.

Het ontwikkelen van een prototype op het voertuig zelf is de beste manier om het ontwerp van de trekhaak te perfectioneren, indien mogelijk zonder demontage van de bumper of snijwerkzaamheden.

We hechten niet alleen waarde aan het materiaal, maar ook aan de efficiëntie van de montage. De vindingrijkheid en ervaring van onze ingenieurs komen ten goede aan degenen die de trekhaak onder het voertuig moeten installeren.

Het gebruik van een lasermeetarm zorgt voor precieze metingen die nodig zijn om het exacte prototype te ontwikkelen.

Homologatieproces

Alle GDW-trekhaken zijn gehomologeerd volgens de Europese richtlijn 94/20 en 55R. Dit betekent dat ze strenge duurzaamheidstests hebben ondergaan.

Deze tests worden uitgevoerd in ons eigen laboratorium en worden gecontroleerd en goedgekeurd door bekende laboratoria zoals TÜV in Duitsland. De trekhaak wordt op een testbank geplaatst die 2 miljoen bewegingen uitvoert met het maximale trekvermogen zoals opgegeven door de autoconstructeur.

Dit is een rigoureuze test die de hoogste kwaliteit garandeert.

Montagehandleidingen

Al onze producten worden geleverd met montagehandleidingen voorzien van duidelijke pictogrammen om de installatie te vereenvoudigen.